вівторок, 12 червня 2018 р.

Скандали, інтриги, розслідування та відкриття нового ресторану ''36 По''

      У центрі Львова відкрили новий ресторан під назвою «36 По», який належить депутату Львівської міськради Григорію Козловському і у якому є акваріум висотою 6,5 метрів зі справжніми акулами. 
Він ще у 2015 року вперше розповів журналісту “ВЗ” про плани щодо відкриття на площі Ринок такого собі мега-ресторану, де, зокрема, буде велетенський акваріум з… акулами. “На площі Ринок, 36, буде “серце міста”: п’ять ресторанів, яким немає аналогів у Європі. З Китаю транспортують велетенський акваріум, де буде морська вода, плаватимуть акули”… 

Урочисте відкриття ресторану відбулося 1 березня за участі відомих українських зірок. Зокрема, на відкритті ресторану були: Катерина Осадча з програмою "Світське життя",  Ектор Хіменес Браво, команда "Загорецька Людмила Степанівна", а також телеведучі Ігор Циганик та Соломія Вітвіцька.
 

Один з найвідоміших телекухарів України Ектор Хіменес Браво також зробив фото на згадку з Катериною Осадчею в "36По".





Концепція і фішки ресторану
Основна концепція 36 По – Ukrainian Food Art, принципово нове бачення концепції української кухні. Тут тісно переплелися класичні кулінарні традиції і свіжий інноваційний погляд. Творці проекту сміливо заявили, що такого жителі Львова, та й українці взагалі ще не бачили. Крім оригінальних рецептів досконально опрацьована подача страв. Над концепцією закладу працювали кращі фахівці, і тепер оцінити її самостійно може кожен бажаючий.Фішка ресторану – гігантський акваріум. Його висота – близько 6,5 метрів. У ньому живуть справжні акули. Безпосередньо біля акваріума розташовані столики для гостей, так що насолодитися кухнею можна і в такому незвичайному сусідстві.Крім нетипової кухні, розкішного пивного ресторану і вишуканої винної колекції, 36 По дивує ще й ароматною кавою. Адже який львівський заклад обходиться без цього напою? У ресторані є особлива кавоварка – Slayer Espresso, зроблена з золота. Це найдорожче устаткування в світі, але таке вкладення сповна виправдано, адже приготована кави відрізняється дійсно незвичним смаком і ароматом. 

Рояль який сам грає.

За пафосністю гламурної ресторації Григорія Козловського ховається скандальна історія реконструкції будівлі на площі Ринок, 36. Три роки тому керівництво міста та області забило на сполох — бізнесмен Козловський руйнує пам’ятку, проводить реконструкцію без дозволів. У 2015 році журналіст “ВЗ” була присутня на нараді у Львівській ОДА, де піднімали питання незаконних забудов у Львові. Реконструкція на площі Ринок, 36, – перший номер у «чорному списку». Тоді представники правоохоронних та контролюючих органів, чиновники Львівської міськради відверто сказали голові ЛОДА Олегу Синютці, що не можуть вплинути на будівельні “апетити” Григорія Козловського. У 2016 році Галицький районний суд Львова зобов’язав  Козловського відновити пам’ятку архітектури на площі Ринок,36.
“Якась неадекватна людина два місяці писала скарги щодо начебто незаконної реконструкції на площі Ринок, 36. Перед тим вимагали в мене 20 тисяч гривень, щоб припинити писати, – сказав “ВЗ” Григорій Козловський. – Запевняю, мав усі дозволи на ремонтні роботи кам’яниці. Два роки з ранку до ночі виробляв документи. Пам’ятку ніхто не нищив. З цінного у пам’ятки є лише балкон, який п’ятдесят років потребує ремонту (у 1993 році був висновок про те, що перебуває  у незадовільному стані), фасад та «ковка». Усе решта – «груда» штукатурки і цегли, які впали”.

Фото взято із сайту



Немає коментарів:

Дописати коментар

Мейнстрім неологізмів

Мова – це арифметика літер, математика гіпотез, аксіом, алгоритмів. Неологізми у мові (слова-новотвори) як кількісно-якісні скалярні змінні ...